Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nike `napustio` Miškovića

    Delta sport se posle 20 godina saradnje razišao sa poznatim američkim proizvođačem sportske opreme Nike, pišu Novosti.

    Posle više od 20 godina uspešnog zastupanja ovog brenda, Delta sport i Nike nisu uspeli da postignu dogovor o nastavku saradnje, saznaju Novosti. Da će kompanija Miroslava Miškovića izgubiti zastupništvo svetski poznatog sprortskog brenda nagoveštavalo se još prošlog leta.

    Kompanija Delta sport, kojoj je zastupanje brenda Nike bila osnovna delatnost, zbog izostanka dogovora stavljena je u stanje mirovanja, kažu u ovoj kompaniji.

    Veći deo zaposlenih prebačen je u druge delove Deltinog sistema, a jedan deo ljudi zaposlen je kod kompanija koje su preuzele delove dosadašnjeg biznisa Delta sporta.

    Nike je inače poslednji brend čiji je Delta sport bio generalni zastupnik. Jer, u međuvremenu je zastupništvo za brendove Aldo, Accessorize, Monsoon, Sergent Major i Costa Coffee u Srbiji, od Delta sporta preuzela kompanija Retail Group Balkans, koja posluje u okviru Fawaz Alhokair Group iz Saudijske Arabije.

    Prestanak saradnje sa kompanijom Nike ne znači gašenje Delta sporta, ističu u Delta Holdingu. Naprotiv, ovaj deo našeg sistema je u konstantnoj potrazi za poznatim svetskim brendovima koje ćemo dovesti na srpsko tržište.

    Delta sport je bio glavni zastupnik i distributer brenda Nike ne samo u Srbiji, već i u pojedinim zemljama Balkana, ali i u Rusiji i svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza.

    Prema nekim najavama, glavni zastupnik Nike opreme u Srbiji biće kompanija Sport Time, čiji su vlasnici Borislav i Dragan Stanojlović. Njihova firma je krajem leta prošle godine tražila menadžere, prodavce, direktore. Borislav je vlasnik lanca sportskih radnji Sport Vision.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE