Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas: Spor oko Trepče biće rešen kompenzacijom?

    Spor Beograda i Prištine u vezi sa polaganjem prava na imovinu kombinata Trepča biće rešen najverovatnije kompenzacijom, rečeno je Danasu u Vladi Srbije.

    To znači, kako za list tvrde izvori iz vrha vlasti, da će Kosovo novcem, ili na neki drugi način, nadoknaditi navodni gubitak koji bi Srbija imala prelaskom Trepče u vlasništvo Kosova. To bi istovremeno, ističu Danasovi izvori, bilo prihvatljivo rešenje za srpske vlasti.

    Na pitanje Danasa da li postoji mogućnost rešavanja tog pitanja sudskim putem, kako se moglo čuti u javnosti, ili je kao jedina opcija ispostavljen politički dogovor, Danasovi sagovornici kažu da će rešenje biti plod isključivo političkog sporazuma.

    „To će biti političko rešenje, jer bilo koju odluku da donese sud ovde, izražavaće se sumnja i osporavati legitimitet takve odluke. Jedino u okviru ovih opštih priča o imovini bi to pitanje moglo da bude rešeno“, zaključuju Danasovi sagovornici iz vrha vlasti.

    Ceo tekst iz Danasa

    Đurić demantovao pisanje Danasa

    Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić odbacio je danas kao lažne tvrdnje anonimnih izvora beogradskog lista "Danas" da se u Vladi Srbije razmatralo prihvatanje gubitka „Trepče" u zamenu za nekakvu kompenzaciju.

     

    "Srbija ne trguje imovinom od koje zavisi opstanak Srba na Kosovu i Metohiji! Vlada Republike Srbije se mukotrpno i uspešno, uprkos svim teškoćama bori da zaštiti ono što je naše", naveo je Đurić, reagujući na pisanje lista "Danas" pod naslovom „Vlada Srbije očekuje kompeznaciju za Trepču".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE