Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas:Svetski spin-majstor držao predavanja iz PR-a u Vladi Srbije

    Alaister Cambell, savetnik za medije bivšeg britanskog premijera Tonyija Blaira, održao je krajem januara predavanje za sve "pi-arove" ministarstava u Vladi Srbije.

    Kako je Danasu rečeno, Campbell je bio u Beogradu i održao jedno predavanje kojem su prisustvovali svi zaposleni u ministarstvima koji su zaduženi za komunikaciju sa medijima.

    "Predavanje Alaistera Cambella odigralo se u okviru programa za unapređenje komunikacije, kako interne, tako i eksterne", rečeno je listu u Vladi Srbije.

    Odgovarajući na pitanje o poseti jednog od najpoznatijih i najkontroveznijih spin-doktora na svetu, u Vladi je rečeno Danasu, da svakog meseca ugoste predavače za obuku kadra iz oblasti komunikacija.

    "Svakih mesec dana imamo neke goste predavače. Prošlog meseca je to bio Alaister Cambell. U decembru je to bio čitav tim nemačkih stručnjaka za komunikacije vladinih institucija. Tokom ovog meseca očekujemo stručnjake iz britanske vlade koji će držati obuku o komunikacijama u procesu pridruženja Evropskoj uniji", ističu Danasovi sagovornici iz Vlade Srbije.

    Na pitanje ko finansira te obuke, odnosno da li se troškovi pokrivaju iz budžeta Republike Srbije, Danasu je rečeno da se projekat finansira "iz fondova Evropske unije, Ujedinjenih Arapskih Emirata…".

    "Oni nam to plaćaju", ističu u Vladi.

    Kao posebno važno naši sagovornici napominju da su kadrovi Vlade Srbije „u obavezi da imaju obuke iz oblasti komunikacija u procesu evropskih integracija“.

    List podseća da su se polovinom prošle godine u medijima pojavile spekulacije da Vlada Srbije plaća konsultantske usluge ovog spin-majstora, ali je to demantovano. Ta informacija se pojavila istovremeno sa vešću da će Tony Blair biti savetnik srpskog premijera Aleksandra Vučića.

    Domaći mediji, skloni nacionalističkoj retorici, u Cambellu vide jednog od glavnih „neprijatelja Srbije“, koji je vodio propagandni rat tokom bombardovanja 1999. Međutim, svetski mediji ga prepoznaju kao nekoga ko je, tokom mandata Tonyja Blaira, imao snažan uticaj na medije, vladao iz senke bio u stalnom sukobu i napetom odnosu sa sedmom silom. BBC ga je svojevremeno optužio da je „frizirao“ premijerov izveštaj parlamentu o iračkom oružju, uoči rata u toj državi.

    Foto: YouTUbe

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE