Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Višak keša Apple ulaže u električna vozila

    Apple radi na razvoju električnog automobila, ali ne samo zbog ekspanzije takvog prevoza, nego i zbog ogromne količine keša kojom taj tehnološki gigant raspolaže i mora početi da ga troši, piše Wall Street Journal.

    Nedavno je Apple zaposlio čuvenog Fordovog ekpserta za industrijski dizajn Marca Newsona koji je za ovog automobilskog giganta stvarao konceptna vozila.

    Tim Cook je skoro rekao kako Apple radi na "nekim proizvodima za koje još niko ne zna". Rukovodioci kompanije nedavno su viđeni kako obilaze goleme razvojne centre autoindustrijskih konglomerata i sastanče s vlasnicima najkapacitivnijih tvorničkih postrojenja za proizvodnju vozila.

    I sam CarPlay deluje kao projekat za koji je teško poverovati da bi ga Apple plasirao tek kao servis za ugradnju u automobile koje stvara netko drugi, naročito ako se uzme u obzir da je fordovom Newsonu dodeljen kontingent od oko hiljadu zaposlenih Applea, da rade na "nečemu što ima veze s autima"…

    Apple Car je, međutim, nakon objave Wall Street Journala, gotovo pa sigurna stvar. Apple nikada ne radi nikakva rešenja za druge industrije. Šta više, Apple svojim inženjerskim snagama stvara nove kategorije proizvoda ili postojeće konceptualne kategorije pretvara u tržišni mainstream, kao što je učinio s iPodom, iPhoneom i iPadom.

    Od svih gore ponuđenih argumenata zašto bi Apple Car mogao biti izvestan, postoji onaj još jedan koji možda i više od svih njih ide u prilog toj prognozi, a to je da Apple leži na planini keša koju više ne može ulagati u postojeći proizvodni asortiman, a koju je nužno početi trošiti da ne dođe do tektonskih poremećaja.

    S tolikim novcem Apple je doslovce prisiljen da osvaja i druge industrije i u pretvaranje drugih konceptualnih tehnoloških dostignuća u mainstream.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE