Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TS: Zašto kasni Beograd na vodi?

    Transparentnost Srbija zatražila je od nadležnih da odgovore zašto se odlaže početak projekta Beograd na vodi, kao i da saopšte koji su ugovori o tom poslu do sada potpisani.

    TS je naveo da je projekat sada odložen kao što je i najavljen – kroz izjave političara, odnosno gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koji je sada početak radova najavio za leto, dok je premijer Aleksandar Vučić 13. oktobra 2014. izjavio da će to biti najkasnije u aprilu ili maju 2015. godine.

    TS je naveo i da nije saopšteno zbog čega još nije potpisan najavljeni ugovor sa investitorom iz UAE o javno-privatnom partnerstvu.

    "Zapravo, i pored mnogobrojnih informacija koje su o ovom projektu objavljene, nema nijedne koja bi ukazivala na to da je bilo kakav ugovor potpisan. Izuzetak je jedino, prema tvrdnji gradskih čelnika, ugovor o donaciji za uređenje zgrade bivšeg Geozavoda, koji se nalazi na prostoru Beograda na vodi", navodi se u saopštenju.

    TS je istakao da je važno da građani znaju pod kojim uslovima će početi izgradnja i "uz kakva ulaganja i poslovne rizike koje će preuzeti" Srbija.

    "S obzirom na brojne promocije i pomeranje rokova kroz najave, javnost ima pravo da zna i u čemu je problem sa Beogradom na vodi – da li su to isključivo nerešeni imovinsko-pravni odnosi i obavljanje pripremnih radova na raščišćavanju terena, ili takođe postoje sporna pitanja u pregovaranju sa najavljenim investitorom", saopštio je TS.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE