Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: U Železari niko neće ostati bez posla

    Svi zaposleni u Železari Smederevo će zadržati svoja radna mesta, a postoji mogućnost da će biti potrebno još ljudi ako se uspostave puni proizvodni kapaciteti, kaže ministar privrede Željko Sertić.

    "Da bi dve visoke peći radile, nama je po menadžment politici koju je još US Steel implementirao u prethodnom periodu, potrebno oko 5.200 radnika", kazao je Sertić na TV Pink.

    On je najavio da će pet kompanija, čije su ponude prihvaćene, sledeće nedelje pred komisijom u Beogradu braniti svoje biznis planove za Železaru.

    Sertić je dodao da bi 12, 13. mart okvirno mogao da bude datum kada ćemo imati konačno rešenje i do tada će biti utvrđeni svi elementi.

    Ministar privrede je podsetio da je Vlada Srbije ranije postavila jasne ciljeve za Železaru koje novi menadžment treba da ispuni, a odnose se na minimalnu godišnju proizvodnju od 1,5 milion tona, finansiranje, strategiju upravljanja…

    Odluku o tome da se raspiše javni poziv za profesionalni menadžment Vlada Srbije je donela posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo sa kompanijom Esmark, o preuzimanju 80,01 odsto kapitala Železare u vlasništvu države.

    Komisija koja razmatra ponude za upravljanje Železarom prihvatila je u subotu ponude pet kompanija koje su imale potpunu dokumentaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE