Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučenić odlazi iz novinarstva zbog bojkota ljudi iz vlasti

    Dosadašnja novinarka Radio – televizije Vojvodine (RTV) Danica Vučenić izjavila je da je odlučila da napusti novinarstvo jer je, zbog bojkota predstavnika vlasti, onemogućena da u ime publike postavi pitanja od značaja za javnost. SNS negira ove navode.

    "Od trenutka kada sam u svojoj emisiji ugostila Olju Bećković predstavnici vlasti nisu hteli da mi dolaze u goste. Razumela sam to kao bojkot", rekla je o razlozima odlaska sa RTV-a dnevni list Danas Danica Vučenić.

    Kako se navodi na internet stranici "Danasa", ona je dodala da je tako bila onemogućena da u ime publike postavi pitanja od značaja za javnost i da je postala svesna da neće moći da ugosti nikoga iz vladajuće Srpske napredne stranke, čime je "uterana u jednostranost".

    "Smatram da na taj način ne mogu profesionalno da obavljam svoj posao kao intervjuer javnog servisa, jer je moj posao da postavim pitanja i tražim odgovore od svih učesnika javnog i političkog života. Moja ideja profesionalnog novinarstva je u koliziji sa stanjem u kome se nalazim sa svojom emisijom", rekla je ona.

    Danića Vučenić je dodala da je uvek želela da radi profesionalno i da je uvek imala isti odnos prema svim gostima.

    "Sada sam uterana u jednostranost i neću u tome da učestvujem. Zato odlazim", navela je ona.

    Kolegijum Radio-televizije Vojvodine saopštio je ranije da je autorka emisije "Jedan na jedan" odlučila da preuzme novi posao van novinarstva i da posle 19. marta neće raditi tu emisiju.

    Babić: Apsolutno nismo bojkotovali Danicu Vučenić

    Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić rekao je danas da njegova stranka nije bojkotovala novinarku Radio-televizije Vojvodine Danicu Vučenić.

    "Apsolutno nismo bojkotovali novinarku", rekao je Babić na televiziji "Pink" i dodao da je Danicu Vučenić veoma uvažavao.

    On je kazao da je u emisiji "Jedan na jedan" prošle godine gostovao tri puta i da je "veoma voleo verbalni fajt" s novinarkom, kako bi branio stavove koje zastupa SNS.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE