Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prijave protiv bivših i sadašnjih ministara

    Državna revizorska institucija podnela je 19 prijava za privredni prestup protiv bivših i sadašnjih funkcionera među kojima su i Mlađan Dinkić, Saša Radulović, Goran Knežević, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin, Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić.

    DRI je saopštila je da je prekršajnim sudovima i Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki podnela 204 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a tužilaštvima 17 krivičnih prijava i 19 prijava za privredni prestup.

    Prijave protiv odgovornih lica podnete su na osnovu 134 izveštaja revizora o kontroli poslovanja budžetskih korisnika u 2013. godini. Krivične prijave podnete su protiv predsednika i odgovorih lica u opštinama Veliko Gradišste, Ruma, Sjenica, Vrbas, šid, Stara Pazova, Leskovac, Merošina, Aleksinac, Rača.

    Krivične prijave su podnete u slučajevima kad je utvrđeno da je potrošeno više novca nego što je bilo opredeljeno, zatim nesavesanog rada u službi i zloupotrebe službenog položaja.

    Među onima protiv koji su podnete prijave za privredni prestup su generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Velimir Radosavljevića, bivši direktor Službenog glasnika Radoš Ljušić, generalni direktor BAS Anđelko Mučibabić, vršilac dužnosti generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnajić.

    Na spisku lica protiv kojih su pokrenuti prekšajni postupoci je veliki broj bivših i sadašnjih ministara, a među njima su Goran Knežević, Mlađan Dinkić, Saša Radulović, Aleksandar Antić, Milutin Mrkonjih, Dragan Glamočić, Velimir Ilić, Aleksandar Vulin.

    Pravni timovi DRI, kako je saopšteno, nastaviće da razmatraju i analiziraju izveštaje o obavljenim revizijama, kako bi utvrdili da li ima osnoova za pokretanje novih prijava.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE