Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Todorić kupuje još jednu uljaru u Srbiji?

    Vlasnik hrvatskog Agrokora Ivica Todorić, posle kupovine “Dijamanta” iz Zrenjanina, kupuje još jednu uljaru u Srbiji, saznaje Blic. Viktorija grupa bez komentara.

    Hrvatski biznismen koji je u Srbiji vlasnik šest preduzeća hoće da preuzme i kompaniju “Viktorija oil”, uljaru iz Šida koja je prisutna na tržištu sa brendom Iskon.

    Izvor tih dnevnih novina navodi da Todorić hoće da kupi “Iskon” i zbog toga što to ulje koristi kao sirovinu u proizvodima “Ideine” robne marke “K plus”.

    Cena transakcije nije poznata.

    Inače kompanija "Viktorija oil" drži trećinu srpskog tržišta ulja i izvozi u 11 zemalja, navodi Blic.

    Inače, koncern Agrokor potpisao je juče novi finansijski sporazum vredan ukupno 325 miliona evra, a koji će koristiti uglavnom za refinansiranje postojećih obaveza i delom za podršku razvoju koncerna.

    Viktorija grupa:Razmatramo brojne ponude investitora

    Beogradska Viktorija grupa danas je saopštila da dobija i razmatra brojne ponude investitora zainteresovanih za neke od njenih članica.

    "Kao jedna od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji, Viktorija grupa kontinuirano dobija i razmatra brojne ponude za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, merdžere i akvizicije našeg poslovnog sistema ili privrednih subjekata u okviru njega", navodi se u saopštenju Viktorija grupe dostavljenom Beti.

    U toj komopaniji nisu želeli da komentarišu pisanja medija da hrvatski Agrokor kupuje uljaru Viktorijaoil iz Šida, koja je u sastavu Viktorija grupe.

    "U ovom trenutku ne možemo da komentarišemo dalje planove i razgovore sa potencijalnim partnerima", navodi se u saopštenju Viktorija grupe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE