Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ministarka optužuje Koridore

    Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović optužila je Koridore Srbije za trošenje desetina miliona evra na dodatno projektovanje puteva.

    Mihajlovićeva je novinarima rekla da su Koridori Srbije odgovorni i za probleme dela stanovnika Lalinaca, mesta kod Ljiga, koji su zbog radova na Koridoru 11 odsečeni od puta.

    Ona je istakla da su Koridori Srbije insistirali na preprojektovanju deonice autoputa kod Lalinaca, iako je Institut za puteve vrlo jasno naložio da se napravi rešenje uz osnovni projekat.

    "Ako Institut za puteve vrlo jasno Koridorima naloži i kaže da mogu da naprave rešenje uz osnovni projekat, da nije potrebno preprojektovanje, a da Koridori insistiraju na preprojektovanju i samim tim na određenom novcu, onda ja mislim da postoji problem u Koridorima", rekla je Mihajlovićeva.

    Ministarka je rekla i da to nije prvi put da Koridori Srbije to rade na sopstvenu inicijativu. "To nije ni prvi ni poslednji put da Koridori samoinicijativno preprojektuju. Desetine miliona evra su otišle na preprojektovanje", rekla je Mihajlovićeva.

    Ona je rekla i da se ne radi samo o pitanju Lalinaca, već o neadekvatnom ponašanju poslovodstva Koridora pošto je to samo jedan od problema koje Ministarstvo rešava i dodala da je to još jedan od razloga zašto Koridori i Putevi Srbije moraju da budu spojeni i efikasniji.

    Mihajlovićeva je istakla da su sve međunarodne finansijske institucije saglasne s tim i da će to spajanje značiniti 20 odsto uštede u svim troškovim. 

    Problem stanovnika Lalinaca će da bude rešen, zaključila je je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE