Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koliko je Piketty naplatio predavanje u Zagrebu?

    „Govoriću o nejednakosti pa nema smisla da za to uzimam honorar,“ reči su Thomasa Pikettyija, francuskog ekonomiste koji je prošle nedelje održao posećeno predavanje u Zagrebu.

    Tportal neslužbeno je saznao da su Pikettyju iz Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-Vous, organizatora nastupa, ponudili skroman honorar od 2.000 evra, koji je ugledni ekonomist odbio. Službeno je, pak, potvrđeno da je Piketty dobio nula kuna za svoj dolazak u Zagreb.

    Njegovo obrazloženje je bilo da će pričati o svojoj knjizi 'Kapital u 21. veku', od čije prodaje po autorskim pravima dobija određeni postotak, te da će govoriti o nejednakosti pa nema smisla da za to uzima honorar.

    Voditelj Filozofskog teatra Srećko Horvat kaže da je Piketty u Zagreb doputovao ekonomskom klasom, a ne prvom, te nije postavljao nikakve posebne uslove oko svog dolaska. Horvat kaže da se Piketty pokazao kao skroman, pošten i otvoren čovek.

    Time se ovaj ekonomski guru pokazao sasvim drugačijim od uobičajnog običaja u svetu da intelektualci i naučnici svoje nastupe i predavanja masno naplaćuju.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE