Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugledna novinarka postala tehnološki višak u NIN-u?

    Novinarka Antonela Riha izjavila je  da je bez najave dobila otkaz u nedeljniku NIN, ocenivši da je otpuštena iz političkih razloga, dok glavni i odgovorni urednik tog lista Milan Ćulibrk tvrdi da odluka nema veze s politkom.

    "Bez ikakve najave, danas mi je moj urednik Milan Ćulibrk rekao da dobijam otkaz jer je nezadovoljan mojim radom. Mislim da je politička rubrika u NIN-u bila jedna od najboljih rubrika i nisam baš razumela šta to znači, da je nezadovoljan mojim radom", kazala je Riha.

    Ona je precizirala da je dobila rešenje kojim je proglašena za tehnološki višak, i da su ranije postojala razmimoilaženja između nje i glavnog urednika, ali da nije bilo političkih pritisaka na nju.

    Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk je agenciji Beta kratko izjavio da njegova odluka "nema veze s politikom".

    Antonela Riha, jedna od najuglednijih srpskih novinarki, član grupe osnivača Radio Televizije B92, voditeljka emisija "Kažiprst" i "Poligraf", a od 2009.godine radila je emisiju "Raspakivanje" na Radio-televiziji Srbije. Ona je dobitnica nagrade za novinarstvo „Jug Grizelj“ 2004.godine, a u uredničkom timu nedeljnika NIN je od 2012.godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE