Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Prešli težu polovinu

    Srbija će dobiti ne samo prelaznu već veoma visoku ocenu od Međunarodnog monetarnog fonda za trud, rad, posvećenost i rezultate, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

    Predsednik Vlade izjavio je, posle sastanka sa predstavnicima MMF, da fond i te kako priznaje dobre fiskalne rezultate Srbije.

    Vučić je rekao da je ukupan deficit do sada 19,3 milijarde dinara, i naglasio da je prošle godine, zaključno sa aprilom, državna kasa bila u minusu 96 milijardi dinara. "Iz toga možete da zaključite koliki smo uspeh napravili", rekao je Vučić.

    Premijer je istakao da će Srbija nastaviti sprovođenje programa o kom se dogovorila sa MMF sa ne prelaznim nego veoma dobrim ocenama. "Verujem da ćemo u godinama pred nama biti jedna od najsnažnijih ekonomija u regionu", rekao je Vučić.

    On je naveo da će MMF sledećeg ponedeljka izaći sa procenom privrednog rasta Srbije, koja će, uveren je, sa prvobitno prognoziranih minus jedan, pa minus 0,5, biti pomerena na nula.

    Premijer je dodao da je polovina najtežih mera već iza nas, a građani će boljitak moći da osete za šest meseci ili godinu dana. "Možete da me volite ili da me ne volite, ali ovo su brojevi zbog kojih svako od vas može da se ponosi", rekao je on.

    Kroz razgovore sa MMF, kako je naveo, zaključeno je da je Vlada preduzela mnogo teških koraka kako bi ozdravila ekonomiju, navodeći da je "prešla težu polovinu", ali da je ostalo još problema sa kojima mora da se pozabavi, među koje spada i restrukturiranje javnih preduzeća.

    Predstavnici Vlade Srbije i MMF razgovarali su o ceni struje, ali je premijer najavio nastavak tih razgovora za ponedeljak, dok će u agvustu, kako je rekao, razgovarati o mogućem povećanju plata i penzija.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE