Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osvežite se uz lubenicu na više načina

    Temperatura raste iz dana u dan stoga je potrebno često se osvežavati i unostiti dosta tečnosti u organizam. Nemojte se zaustaviti na činiji iseckane lubenice. Upoznajte se sa raznim načinima na koje možete uživati u „kraljici slasti“.

    Lubenica je najbolje povrće kojim se možete okrepiti za vreme leta. Puna je zravog soka, šećera i daje energiju na duže staze. Nema ništa slađe od zagrižaja kriške sočne lubenice u hladu. U tom trenutku verovatno ne razmišljate koliko je to što radite zapravo zdravo. Ova biljka sadrži 92 posto vode i bogata je vitaminima A i C, crvenim pigmentom i antioksidantima koji pozitivno utiču na srce i kosti. Iskoristite je na sledeće načine.

    Gaspaćo sa lubenicom

    Čuveni recept začinjene čorbe od paradajza, koja se može mešati sa paprikom, krastavcem i ostalim povrćem, može se obogatiti lubenicom. Stavite ove osvežavajuće sastojke u blender i dodajte dve kriške ludenice. Poslužite hladno i uživajte u svom napitku za tople dane.

    Salata od povrća sa lubenicom

    Osvežite salatu od paradajza i mocarele slatkim komadima crvenog povrća. Iako deluje nespojivo, bićete iznenađeni koliko je ukus ove mešavine prirodan. On će postati vaš omiljeni izvor hidratacije u vrućim danima. Dodajte listove zelene salate i sve to pospite bosiljkom.

    Šejk jagoda-lubenica

    Pružite sebi slatko osveženje nakon napornog treninga u teretani ili džoginga u prirodi. U šejk možete dodati vanilu i krastavac ili mleko od kokosa, a jedna čaša ovog čarobnog napitka koji će vas u potpunosti oporaviti sadrži samo 145 kalorija. Dodajte kocke leda i uživajte.

    Torta od lubenice

    Ovako nesto nikada niste probali. Koliko ste samo puta bili na svečanom događaju u letnjoj sezoni, na kojem je poslužena čokoladna torta koju ste jedva pojeli. Recept sa lubenicom savršeno je posluženje za sve zabave ovog tipa, posle kojeg se nećete osećati teško i prejedeno. Stavite manju, oljuštenu, lubenicu u činiju, okružite je šlagom i pospite lomljenim bademom i bobicama. Tortu nije potrebno peći, tako da ćete je lako spremiti, a da ujedno biti veoma orginalni.

    Foto: Printscreen, You Tube

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE