Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prve `fiće` do juna u Rusiji?

    Prvi kontingent Fiatovih vozila iz Kragujevca mogao bi da bude izvezen u Rusiju već ovog meseca ili početkom juna, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

    "Svaka od zemalja članica Carinske unije mora da da svoju saglasnost i to nije jednostavno pitanje, ali imamo naznake da bi prvi kontingent mogao već u toku maja, eventualno početkom juna, da bude odobren", rekao je Sertić u Subotici, ali nije želeo da licitira o kom broju vozila se radi.

    Kaže da je u odnosu na taj broj značajniji politički okvir i spremnost Carinske unije da prema Srbiji pokaže takvu vrstu pažnje i otvori mogućnost da jedan deo automobila proizvedenih u Kragujevcu ode na rusko tržište.

    "To će svakako biti, u ovim teškim vremenima i odnosa Rusije i Evropske unije, jedan pokazatelj da ipak dobrom saradnjom ekonomski možemo da budemo uvek korak ispred politike", rekao je Sertić.

    Sertić kaže da je država raskinula ugovore sa 60 investitora, jer nisu ispoštovali postavljene uslove, a da su ukupno potpisana 273 ugovora.

    "Važno je da svi koji se prijavljuju za podsticaje ne shvataju da je to poklon od države. Ne, država daje podršku kompaniji da se razvija i da ide dalje. Svakako da je rizik na kompaniji, menadžmentu i zaposlenima", istakao je Sertić.

    Takođe je istakao važnost prošle godine reaktiviranog Fonda za razvoj, preko kojeg je do sada plasirano više od 26 milijardi dinara.

    Ono na šta sam ponosan je to da ni jedan kredit nije dobijen "preko veze" poznanstva političkog, prijateljskog, familijarnog… Svaka kompanija koja je dobila sredstva iz Fonda je imala svoj biznis plan, obezbeđenje, vrlo jasan plan investicija i pravaca razvoja", rekao je Sertić.

    Ministar privrede je prilikom posete Subotici sa predstavnicima kompanije Masterplast YU potpisao ugovor o podsticanju ulaganja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE