Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li biste kupili ruski automobil?

    Ruska vozila na našem tržišitu biće jeftinija 15 odsto i mogu biti ozbiljni konkurenti u klasi vozila do 10.000 evra, ali još uvek nema zvaničnog uvoznika.

    Poslednjih sedam godina, veliki giganti kao što je Autovaz dobili su zadatak od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da naprave jeftine, dizajnerski prihvaljive i tehnološki napredne automobile.

    Da bi se to uradilo u što kraćem roku, angažovani su veliki strani koncerni kao što su General Motors i Renault Nissan grupacija", pa će tako ove godine na tržište biti lansirano nekoliko modela koji se mogu i kod nas uvoziti po izuzetno konkuretnim cenama.

    Jedan od njih je i Lada vesta, automobil na platformi Renaulta, sa japanskim dizajnom i veoma naprednim dizel i benzinskim motorima.

    "Prva proba Lade veste u Španiji i poređenje sa stranom konkurencijom daje nam za pravo da kažemo da imamo auto dostojan trke sa Evropskom unijom, što je i bio cilj. Ako njegova cena bude oko 8.500 evra, na nemačkom tržištu imaćemo prođu kao, na primer, Dacia, kaže novinar Sergej Zamanski.

    Da bi se ovaj posao razmene automobila između nas i Rusije odvijao bez zastoja, ostaje proces usaglašavanja sa standardima za oba tržišta, što znači da se takva vozila ne mogu skinuti sa lagera, već se moraju naknadno po specifikacijama napraviti tako da obe strane imaju puno posla.

    Ruska vozila na našem tržišitu biće 15 odsto jeftinija i mogu biti ozbiljni konkurenti u klasi do 10.000 evra. Međutim, zvaničnog uvoznika još nema.

    Predsednik korporacije Renault Nissan, Carlos Ghosn, kaže da treba raditi na distributerskoj mreži svuda u svetu. "Treba otvoriti nove servise, nova skadišta delova. Pogledajte primer 'dačije', više se prodaje od naših brendova u Evropi", kaže Ghosn.

    Za one koji bi nešto luksuznije, tu je i nova Volga oznake 5000, koja podseća na Bugatti Veyron. Ona je za sada samo prototip koji bi trebalo da bude snabdeven hibridnim naprednim pogonom. Njena serijska proizvodnja očekuje se za dve godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE