Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Ovo je najbolji restoran na svetu

    Španski restoran "El Celler de Can Roca" proglašen je za najbolji na sinoćnjoj dodeli nagrada Najboljih 50 svetskih restorana u Londonu.

    Restoran koji vode braća Joan, Jordi i Josep Roca ovu laskavu titulu dobio je i 2013. godine. Žiri navodi da je "El Celler" restoran koji je istovremeno tradicionalan i avangardan koji nikada nije zaboravio svoje skromne korene, osećaj topline porodičnog doma i potrebu da servira ukusna jela i izvanredna vina.

    FOTO: Ovo je najbolji restoran na svetu

    Drugo mesto zauzeo je italijanski "Osteria Francescana" dok je na trećem mestu četvorostruki pobednik iz Danske "Noma". "El Celler" koji se nalazi u Gironi, koristi sastojke tipične za Kataloniju i kombinuje ih sa vinima i šerijima Iberijskog poluostrva, piše AFP.

    Nagrade, koje magazin "Restaurant" dodeljuje od 2002. godine su među najznačajnijim. Zziri čine 972 "nezavisna stručnjaka" – kritičari, kuvari, vlasnici restorana i gurmani.

    FOTO: Ovo je najbolji restoran na svetu

    Ove godine nagrade su se našle na udaru kritika zbog navodnih dilova između restorana i članova žirija pa su organizatori unajmili konsultantsku firmu Deloitte da nadgleda glasanje.

    Foto: cellercanroca.com

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE