Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Najbolji uslovi za strane investicije`

    Srbija je u mogućnosti da ponudi najbolje uslove u regionu za sve strane investicije, poručio je premijer Aleksandar Vučić na Poslovnom forumu u Cirihu.

    Srpski premijer je pozvao švajcarske kompanije da ulažu u Srbiju, dodajući da Srbija čini sve kako bi sačuvala regionalnu stabilnost koja je veoma važna za dolazak stranih investicija.

    Obraćajući se prisutnim investitorima, Vučić je govorio o ekonomskim i zakonskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i o spoljnopolitičkim aktivnostima vlade, sporazumu sa MMF, kao i odnosima u regionu.

    "Region Zapadnog Balkana može da ide napred samo ako svi zajedno radimo. Srbija će nastaviti da investira u regionalnu stabilnost, a naš posao je da radimo za naš narod", poručio je premijer, a navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

    Švajcarske investitore je obavestio o podsticajima koje Vlada Srbije daje stranim kompanijama i naglasio da je Srbija u mogućnosti da ponudi najbolje uslove u regionu za sve strane investicije.

    Nakon obraćanja Vučića, ministar finansija Dušan Vujović odgovarao je na brojna pitanja švajcarskih kompanija.
    Forum "Srbija na putu moderne ekonomije" otvorio je ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh istakavši da je broj švajcarskih investicija u 2014. godini dupliran u odnosu na period 2013. godine.

    Švajcarske kompanije su najviše zainteresovane za ulaganja u oblasti informacionih tehnologija, poljoprivrede, industrijske proizvodnje i drvne industrije.

    "Beograd je dinamičan i moderan grad sa obrazovanim ljudima voljnim da rade na izgradnji dobre budućnosti za svoju zemlju", naglasio je Ruh i dodao da je Vlada Srbije odlučna da obezbedi sigurno poslovanje stranim kompanijama i da veliku važnost pridaje regionalnoj stabilnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE