Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fića stao planski, dobri rezultati u Evropi

    Trenutna obustava proizvodnje Fiata 500L u kragujevačkoj fabrici u skladu je sa planom za ovu godinu, saopštila je kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija, ističući da taj model ostvaruje dobre rezultate na evropskom tržištu.

    Uzroci ovog privremenog prekida proizvodnje usko su povezani sa usklađivanjem sa trenutnom situacijom na globalnom automobilskom tržištu. Ponovno pokretanje proizvodnje 500L planirano je za 1. jul, navedeno je u saopštenju kompanije.

    Naglašavajući da automobil 500L ima tržišni udeo od 24,1 odsto u svom segmentu u Evropi, odnosno 60 odsto, takođe u svom segmentu na tržištu Italije, kompanija Fiat navodi da su trendovi i perspektive prodaje za različite verzije modela Fiat 500L u potpunosti u skladu sa planovima i ciljevima kompanije.

    >>>>Zastoji u Fiatu usled slabe potražnje

    "Na ukupan obim izvoza posebno utiču dva tržišta – severnoameričko, koje beleži niža prodajna očekivanja, i rusko, gde je izvoz na čekanju", navode u kompaniji Fiat Chrysler automobili Srbija.

    Ukupna proizvodnja 500L, navedeno je u saopštenju, od početka ove godine je u skladu sa planovima za prvo polugodište, što kompaniju čini vodećim izvoznikom u državi, prema podacima Ministarstva finansija.

    "U drugom polugodištu 2015. godine se tradicionalno očekuje niži obim proizvodnje, zbog feragosta – letnjeg odmora i novogodišnjih praznika", navedeno je u saopštenju kompanije Fiat Chrysler automobili Srbija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE