Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Varoufakis podneo ostavku!

    Grčki ministar finansija Yanis Varoufakis objavio je jutros na svom blogu da podnosi ostavku na tu funkciju, prenose svetski mediji.

    Razlog ostavke je ostavljanje prostora premijeru Tsiprasu za bolji dogovor sa međunarodnim kreditorima.

    "Odmah nakon rezultata referenduma, dobio sam informacije da pregovarači iz Evrogrupe i naši "partneri" pozitivno reaguju na moje odststvo sa sastanaka. Premijer je to ocenio kao plus u nastavku pregovora sa kreditorima i konačnom dogovoru, pa sam ja odlučio da se povučem sa mesta ministra finansija", napisao je Varoufakis.

    >>>> IZJAVA DANA: Tragična prognoza, ali duhovita izjava na temu budućnosti Grčke

    "Smatram da je moja dužnost da pomognem Alexisu Tsiprasu, na način na koji on to vidi, da iskoristi kapital koji mu je grčki narod dao na jučerašnjem referendumu. Prezir poverilaca nosiću s ponosom", naglasio je dosadašnji grčki ministar finansija.

    Stathakis umesto Varoufakisa?

    Grčki ministar ekonomije i koordinator u pregovorima sa međunarodnim kreditorima Giorgos Stathakis pominje se kao potencijalni kandidat koji bi danas mogao da zameni Yanisa Varoufakisa, javio je Reuters.

    Novi grčki ministar finansija umesto Varoufakisa, biće imenovan nakon sastanka političkih lidera koji treba da počne danas u 10,00 časova, rekao je portparol vlade u Atini.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE