Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turski tok u ćorsokaku?

    Ruski Gazprom raskinuo je ugovor sa kompanijom Saipem o izgradnji prve linije morskog dela gasovoda Turski tok, saopšteno je iz te ruske kompanije.

    Kompanija Južni tok transport obavestila je kompaniju Saipem o raskidu ugovora o izgradnji prve linije morskog dela gasovoda, koji je 2014. godine bio potpisan u okviru projekta Južni tok.

    Takva odluka je uslovljena nemogućnošću postizanja sporazuma o radnim i komercijalnim pitanjima u vezi sa projektom Turski tok, navodi se u saopštenju.

    Kako se dodaje, ostali radovi na projektu se nastavljaju i u bližoj budućnosti Južni tok transport će početi pregovore sa potencijalnim izvođačima radova za izgradnju prve linije Turskog toka.

    Ruski mediji objavili su u sredu da je Gazprom u očajničkom pokušaju da nađe zajednički jezik s Turskom privremeno obustavio investiranje projekta "Južni koridor".

    Informacija da je Gazprom obustavio proširenje gasovoda Južni koridor dodatno je "potpalila" spekulacije da Rusija polako, ali sigurno odustaje od tog projekta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE