Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ja sam budući predsednik SAD i vredim 10 milijardi dolara`

    Potencijalni republikanski kandidat za američkog predsednika i magnat u oblasti nekretnina Donald Trump kaže da je neto vrednost njegove imovine narasla na više od deset milijardi dolara, a da je u 2014. zaradio 362 miliona.

    Trump, koji je i televizijski voditelj, te podatke je dao saveznom izbornom povereništvu u imovinskoj kartici koju kandidati moraju predati. Prošlog meseca, kad je najavljivao svoju kandidaturu za izbore, Trump je predočio da je 'težak' devet milijardi.

    "Neto bogatstvo Trumpa naraslo je u odnosu na prošlu imovinsku karticu staru više od godinu dana o kojoj je govorio kad je najavio kandidaturu."

    Vrednost nekretnina u Njujorku, San Francisku, Majamiju i mnogim drugim gradovima u kojima ima nekretnine, znatno je narasla u tom periodu, objašnjeno je iz krugova bliskih Trumpu.

    Ipak, časopis Forbes koji pažljivo prati njegove finansije tvrdi da je Trump preuveličao svoju neto vrednost, kao i da je reč o četiri milijarde dolara.

    Trump se požalio da sistem obrade finansijskih podataka ne može tačno da odrazi njegovo bogatstvo jer on, na primer, za vlasništvo nad zgradom vrednom milijardu i po dolara mora označiti kućicu "50 miliona dolara i više".

    "Taj sistem nije osmišljen za osobu enormnog bogatstva poput Trumpovog", kažu njegovi bliski saradnici.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE