Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nazire se saradnja Applea i BMW

    Predstavnici Applea prošle godine su obišli nekoliko fabrika BMW u Nemačkoj, navodno, u cilju nekog vida saradnje u oblasti proizvodnje automobila.

    Delegaciju Applea predvodio je sam Tim Cook, a posetili su sedište nemačke kompanije i pogon za proizvodnju automobila u Lajpcigu, gde su se upoznali s proizvodnim procesom BMW električnog modela i3.

    Navodno je cilj posete bio ostvarivanje saradnje na području proizvodnje automobila, ali od toga izgleda da neće biti ništa.

    Apple je ipak odlučio da će, ukoliko krene u razvoj automobila, to učiniti samostalno. Predstavnici nemačke kompanije, sa druge strane, ne žele sa Amerikancima da podele previše detalja oko proizvodnje kako ne bi u budućnosti postali tek njihov dobavljač.

    Ipak, dve kompanije našle su zajednički jezik – BMW bi mogao da neke delove izrađuje ili da ih licencira Appleu, kom treba iskustvo u proizvodnji kvalitetnih automobila.

    S druge strane, nemačkom proizvođaču potrebni su brojni softverski dodaci koje Apple može dobaviti, pa se ne isključuje mogućnost saradnje u budućnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE