Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemci hoće Telekom Srbija?

    Telekom Srbija na meti je Deutsche Telekoma, koji srpskog operatera namerava da kupi posredstvom fondova, pišu Novosti.  Za Telekom osam validnih ponuda, kaže ministar Rasim Ljajić.

    Privatizacioni savetnik za prodaju Telekoma – Lazard, obavestio je vladinu komisiju da postoji osam ponuda koje ispunjavaju uslove za privatizaciju te kompanije, a odluka o užem izboru biće doneta do ponedeljka, izjavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

    On je rekao da će komisija do ponedeljka odlučivati koje od tih kompanija ulaze u uži izbor za privatizaciju Telekoma. "Videćemo da li svih osam ponuda ide u uži izbor i u ponedeljak će se utvrditi konačna lista", izjavio je Ljajić za Tanjug, a prenosi N1.

    "Od ponedeljka ćemo uputiti dopis onima koji budu ušli u uži izbor i oni u roku od 14 dana treba da otkupe dokumentaciju i posle toga imaju pravo da ostvare uvid u kompletno poslovanje Telekoma", precizirao je Ljajić.

    Ministar je rekao da i druge kompanije, koje ispunjavaju uslove, mogu da podnesu zahtev vladinoj Komisiji u daljem toku procesa privatizacije.

    Kako Novosti nezvanično saznaju, nemački i austrijski operateri, o čijoj se zainteresovanosti za našu kompaniju prethodnih meseci najviše spekulisalo, navodno su odustali od dalje trke.

    Ipak, kako saznaju Novosti, Deutsche Telekom će najverovatnije pokušati da uđe na naše tržište preko jednog američkog investicionog fonda. U igri je i Telekom Slovenija, koji, prema saznanjima Novosti, ima ideju da objedini telekomunikaciono tržište u regionu.

    Sindikati Telekoma očekuju da će posle pristiglih ponuda komisija odustati od prodaje, kako tvrde, najprofitabilnijeg srpskog preduzeća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE