Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Air Serbia novim avionima leti za SAD

    Nacionalna aviokompanija Air Serbia će za Ameriku leteti najverovatnije avionom Airbus A330, koji će biti kupljen na lizing i koštaće pola miliona dolara mesečno.

    To je u četvrtak najavio premijer Aleksandar Vučić obilazeći renovirani Terminal 1 beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

    Nije, međutim rekao ko će finansirati nabavku aviona, niti koliko će komada i koje varijante aviona biti kupljeno. To nisu mogli da nam kažu ni u kompaniji Air Serbia.

    Prvi direktni avioni iz Beograda za SAD trebalo bi, prema ranijim najavama, da polete krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

    Nije poznato ni koliko će koštati karta za direktan let do Njujorka, a trenutno je moguće kupiti povratne karte koje, u zavisnosti od prevoznika, datuma, vremena čekanja pri presedanju, koštaju od 210, pa do više od 2.000 evra za ekonomsku klasu.

    Let za SAD početkom 2016.

    Prvi direktni letovi ka Americi očekuju se u prvom kvartalu naredne godine, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

    "Aerodom mora biti tehnički bezbedan i spreman za to, on je spreman, mi očekujemo da u prvom kvartalu naredne godine imamo mogucnnost da letimo za SAD", rekla je ministarka za Televiziju Pink, dodajući da su planovi da taj aerodrom do 2020. godine ima sedam miliona putnika.

    Mihajlović je rekla da će u narednih nekoliko godina u rekonstrukciju i modernizaciju aerodroma biti uloženo 21 milion evra, kao i da će do jeseni biti izabran privatizacioni savetnik, posle čega će biti poznato da li će se ići u strateška partnerstva ili privatizaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE