Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evrogrupa odobrila Grčkoj 86 milijardi evra

    Ministri finansija država članica evrozone dogovorili su se da aktiviraju treći paket pomoći Grčkoj, vredan skoro 86 milijardi evra.

    Sastanak ministara evrozone završen je nakon šest sati razgovora o predlogu za treći paket međunarodne pomoći koji je grčki parlament prethodno usvojio, javio je Reuters.

    Međunarodni poverioci pristali su da pozajme Grcima do 86 milijardi evra naredne tri godine, saopštila je Evropska komisija, nakon razgovora u Briselu.

    Prva tranša od 26 milijardi evra biće podeljena na nekoliko delova, a prva isplata od 10 milijardi evra biće dostupna odmah i namenjena je dokapitalizaciji grčkih banaka.

    Drugi deo prve tranše kredita biće isplaćen do 20. avgusta, a naredna na jesen kada bude počela primena reformi u Grčkoj, saopštila je Evrogrupa.

    Grčkoj neće biti potreban "prelazni kredit" da premosti period do 20. avgusta, kao što se ranije mislilo jer tog datuma treba da otplati dug od 3,4 milijardi evra Evropskoj centralnoj banci.

    Grčki parlament je, uz podršku opozicionih poslanika, usvojio predlog zakona o trećem paketu pomoći posle celonoćne rasprave i neslaganja među članovima vladajuće partije Siriza.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE