Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U ime ljubavi prema javnim finansijama

    Premijer Aleksandar Vučić  je izjavio da je izvesno povećanje plata u javnom sektoru i penzija do kraja ove godine i da će deficit republičkog budžeta biti ispod 2,5 odsto bruto domaćeg proizvoda.

    "Plate i penzije će biti povećane za manji iznos nego što će Međunarodni monetarni fond sa lakoćom dozvoliti, zato što volim stabilne i čvrste javne finansije", rekao je Vučić novinarima posle obilaska migranata u parku kod Beogradske autobuske stanice.

    On je istakao da mirno dočekuje misiju MMF koja u četvrtak dolazi u Beograd, jer je dobro stanje u budžetu, a očekuje se privredni rast u 2015. godini od jedan osto.

    O dobrom stanju javnih finansija, kako je dodao, svedoči i podatak da je naplata poreza na dodatu vrednost u domaćoj trgovini u avgustu iznosila 19,4 milijarde dinara, dok je u istom mesecu prošle godine bila 17 milijardi.

    Vučić je kazao da nije zadovoljan što pojedine opštine imaju budžetske deficite od 20 do 30 odsto BDP, i što domovi zdravlja ne izmiruju svoje obaveze, zbog čega će ovogodišnji deficit opšte države biti veći od republičkog.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE