Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Holivudske razlike u zaradama

    Četiri najplaćenije holivudske glumice zaradile su više od 20 miliona dolara, dok je toliki novac zaradio 21 glumac, što pokazuje kolika nejednakost vlada u Holivudu.

    Glumica i oskarovka Jennifer Lawrence je sa 52 miliona dolara ovogodišnje zarade najbolje plaćena holivudska glumica, piše magazin Forbes. Na drugom mestu je Scarlett Johansson sa 35,5 miliona dolara, a na trećem komičarka Melissa McCarthy sa 23 miliona dolara.

    Magazin Forbes navodi da su četiri glumice zaradile više od 20 miliona dolara od svojih glumačkih i drugih angažmana, dok je tu brojku zaradio 21 glumac, što samo pokazuje kolika nejednakost vlada u Holivudu.

    Forbes je podsetio i da je u filmu "Američka prevara" gde je glumila Jennifer Lawrence, bilo izveštaja o značajnoj razlici u plati glumaca i glumica odnosno da su glumci dobili dva posto veću platu od koleginica. U pomenutom filmu glumi i Bradley Cooper, koji godišnje inkasira čitavih 41,5 miliona dolara.

    Magazin je ukazao i da žene ređe dobijaju glavne uloge u filmovima, a još ređe u blokbasterima koji donose brdo para, glumcima kao što su Tom Cruise (Nemoguća misija) ili Robert Downey Jr. (Iron Man), inače najplaćeniji glumac sa 80 miliona dolara zarade ove godine.

    >>>>Najplaćeniji ekscentrični Ironman i simpatični fajter

    Lawrence (25) jedna je od najmlađih holivudskih zvezda. Oskara je dobila 2012. za ulogu u filmu "U dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook), a poznata je po megahitu "Igre gladi", čija dva dela su napravile pravi "bum" u bioskopima širom sveta.

    Na ovogodišnju listu dospela je i jedna međunarodna glumica – Kineskinja Fan Bingbing koja je na četvrtom mestu sa 21 milion dolara zarade, dok je na petom Jennifer Aniston sa 16,5 miliona.

    U top deset ušle su i Julia Roberts (16 miliona dolara), Angelina Jolie (15 miliona), Reese Witherspoon (15 miliona), Anne Hathaway (12 miliona) i Kristen Stewart (12 miliona dolara).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE