Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijer nam diže prosečnu platu za oko 20 evra

    Nakon mera koje će sprovesti Vlada Srbije prosečna zarada biće gotovo 400 evra, a pre kraja 2017. one će još znatnije porasti, kaže premijer Aleksandar Vučić, navodeći da će na povećanje plata i penzija moći da računa više od dva miliona ljudi.

    "Merama kojima ćemo povećati penzije nećemo da vraćamo nešto jer smo trošili nezarađeno i ubijali Srbiju. Zato je Srbija bila pred bankrotom, jer su neki time što nismo zaradili kupovali izbore i ljubav prema sebi, a ne svojom sposobnošću", rekao je premijer novinarima u Novom Sadu.

    Kako je objasnio, na povećanje plata i penzija moći će da računa 2.250.000 ljudi, a od tog broja najmanje 1.150.000 ljudi imaće plate i penzije veće nego što su ih ikada imali, dok će nekima biti vraćen deo onoga što im je uzeto.

    "Ovoga puta će građani osetiti stvarno poboljšanje jer nismo imali nikakvu inflaciju, pošto je međugodišnja inflacija niža od 1,5 odoto. Osim u novinama, poskupljenja ne postoje", primetio je Vučić.

    Podsetio je da su prosečne zarade u Srbiji danas na istom ili višem nivou nego prošle godine, pošto su zarade u privatnom sektoru povećane, na šta je, kako je rekao, ponosan.

    "Kada budemo uradili još neke stvari, zarade će nam biti još više", uveren je premijer, koji predviđa da će, nakon svih mera koje budu sprovedene, prosečna zarada biti blizu 400 evra.

    Pre kraja 2017. očekuje još znatnije povećanje, a kaže da su penzije i sada više nego u nekim zemljama EU, poput Bugarske i Rumunije, "a uzgred troškovi su najniži".

    Ako se uzme u obzir poslednji podatak iz Republičkog zavoda za statistiku za jul, prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena u tom mesecu iznosila je 45.601 dinar, što je prema aktuelnom kursu oko 379 evra.

    To znači da će nam prosečne plate "skočiti" za nepunih 21 evro, odnosno manje od toga, pošto je premijer obećao da će prosečne zarade biti "blizu 400 evra". 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE