Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ostavka direktora `pogurala` akcije VW

    Akcije nemačkog Volskwagena porasle su na Frankfurtskoj berzi 4,6 odsto, samo dan pošto je generalni direktor kompanije podneo ostavku posle globalnog skandala oko lažiranja stvarnog nivoa zagađivanja vazduha dizel motorima.

    Po otvaranju berze, vrednost jedne akcije VW porasla je na 116,60 evra, nakon što je prethodnog dana već registrovala oporavak, prenosi France presse.

    Član nadzornog odbora VW Olaf Lies je izjavio da očekuje nove ostavke u kompaniji, poručujući da istraga tek počinje. On je rekao da moraju "postojati pojedinci koji su dozvolili ostvarivanje manipulacije sa emisijom štetnih gasova".

    Generalni direktor VW  Martin Winterkorn prethodnog dana je podneo ostavku, preuzimajući odgovornost za jedan od najvećih skandala ikada zabeleženih u nemačkom automobilskom sektoru.

    "Šokiran sam događajima u proteklih nekoliko dana, a iznad svega zapanjen činjenicom da je prevara takvih razmera moguća u grupaciji VW", izjavio je Winterkorn.

    VW je pre dva dana priznao da je njegovih 11 miliona dizel automobila u svetu opremljeno uređajima koji mogu da lažiraju podatke o zagađenju vazduha.

    "Volkswagenu je potreban novi početak i u pogledu kadrova. Mojom ostavkom otvaram put za taj novi početak", poručio je Winterkorn, koji je na čelo VW došao 2007. godine, prenela je američka agencija Bloomberg. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE