Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TAČNO U PODNE: Vučić i Milanović se obratili javnosti

    Povodom krize u odnosima Srbije i Hrvatske i odluke Hrvatske da zatvori granicu Srbijom zbog uvođenja zabrane uvoza robe iz Hrvatske od strane naše zemlje, danas u 12 časova, premijeri Vučić i Milanović obratili su se javnosti.

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće da odgovara na poslednje mere hrvatske vlade i da "nijedan čovek neće biti zaustavljen zato što ima hrvatski pasoš".

    "Srbija na to neće da odgovara. Nijedan čovek neće biti zaustavljen zato što ima hrvatski pasoš. Hrvatski građani su uvek dobrodošli u Srbiji", rekao je Vučič za televiziju B92.

    "Na ekonomske mere možete da reagujete, na ludilo nikako", dodao je.

    Vučić je ocenio da građani Srbije treba da budu mirni i da Srbija ni na koji način ništa nije izazvala.

    To su rekli i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogherini i evropski komesar za proširenje Johanes Hahn i svi evropski zvaničnici, dodao je Vučić.

    Premijer je rekao da je šteta od petodnevne blokade "ozbiljna i velika", ali da još ne može da se izračuna. On je dodao da će Beograd na sve pravne načine pokupšati da zaštiti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

    Dodao je da očekuje da će neko "neke ljude da urazumi".

    Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je na konferenciji za štampu koju je prenosila regionalna N1 da je u ponoć beogradska vlada donela paket mera koje predstavljaju „diskriminaciju prema hrvatskoj robi i hrvatskim kamionima.“

    „Ne mogu dopustiti da ono što se može kontrolisati od strane Srbije, da se ne prekine", rekao je Milanović.

    "Ovo je piljenje grane na kojoj sediš. Hrvatske firme tamo plaćaju poreze, zapošljave njihove građane, imaju srpske menadžere… To su srpske kompanije."

    Milanović kaže da je Hrvatska morala nekako da reaguje. "Mi nismo napali Srbiju da nam šalje protivpravno migrante, ali u jednom trenutku morali smo čuvati hrvatske interese. Zadnja mera je bila samo vozila s registracijama zabranjen prolaz ne građanima. Ali, otvorene su druge granice. Neće nitko propasti ovde.“

    "Sve što vaš premijer može je da zaustavi ovako intenzivan priliv izbeglica! Samo to treba napraviti, mi možemo primiti 4.5 hiljada, 9 je previše. Ako vaš premijer ima dogovor s nekim neka kaže. Ja nemam," kaže Milanović.

    Foto: Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE