Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska ukinula mere, a Srbija kontramere

    Samo nekoliko sati pošto je Hrvatska prekinula blokadu graničnih prelaza, Vlada Srbije je takođe ukinula mere koje je preduzela kao odgovor na hrvatsku blokadu, tako da su kamioni počeli da prelaze granicu u oba smera.

    Odluka je odmah stupila na snagu, a kamioni su počeli da prelaze granicu, javlja izveštač RTS-a. Srbija je kontramerama želela da zaštiti svoje interese i u tome je uspela, rekao je premijer Aleksandar Vučić obraćajući se ministrima.

    Sednicu Vlade sazvao je premijer Aleksandar Vučić nakon što je Hrvatska donela odluku da deblokira granice. Vučić je zahvalio ministrima na tome što su se prethodnih dana iskreno i snažno borili za interese svoje zemlje.

    Vučić je naveo da to što je Hrvatska odustala od jednostranih mera protiv ekonomskih interesa Srbije ne smatra velikom pobedom Srbije, već pobedom razuma i budućnosti. Naveo je da je Srbija merama želela da zaštiti svoje interese i da je u tome uspela.

    Kako je istakao, Srbija nije želela političke i ekonomske sukobe i ideja Srbije je da ekonomski napreduje. Pozvao je da se ne unize oni koji su pogrešili donoseći mere protiv Srbije već da se tretiraju kao prijatelji i komšije, kao i da se ne odgovara na negativnu kampanju.

    Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da je ono što danas razlikuje Srbiju u odnosu na godine i decenije iza nas, to da je imala podršku Evrpske unije i drugih partnera, što govori o ugledu koji Srbija ima.

    Milanović za RTS, Vučić za HRT

    Inače, tokom dana premijer Vučić i njegov "rival" u celom ovom slučaju, hrvatski premijer Zoran Milanović, obojica su dali intervjuje za nacionalne televizije susednih zemalja.

    Milanović se u izjavi za RTS "branio" da je Srbe nazvao varvarima, ali je stigao, onako usput, da upozori da Hrvatska, kao članica EU, da hoće može da blokira ulazak Srbije u uniji.

    Vučić je, sa druge strane, govoreći za HRT, ponovio kako se Srbija u celoj ovoj aferi ponašala odgovorno i da je bila primorana da na "ničim izazvano blokiranje granica" uzvrati kontramerama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE