Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Afera oko vetroparkova `ode niz vetar`?

    Ministar energetike Aleksandar Antić i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović ponovili su da nije bilo zloupotreba u poslu izgradnje vetroparkova.

    Zvanična prepiska potvrđuje da je pri izdavanju dozvola za vetropark firmi Continental Wind Serbia sve urađeno strogo po zakonu, saopšteno je u Vladi Srbije.

    Antić je rekao da su sve optužbe u javnosti posledica želje Demokratske stranke i njenog lidera Bojana Pajtića da u političke svrhe zloupotrebe jednu stranu investiciju. On je dodao da se radi o veoma važnom projektu koji ne sme da se provlači "kroz blato" i da se radi o lošem pokušaju DS da fabrikuje aferu.

    Direktor Elektromreža je rekao da će se idući put na tu temu oglasiti tek onda kada Bojan Pajtić i Lidija Udovički budu prihvatili da zajedno sa njim o tome govore na javnom poligrafskom testiranju.

    "Saopštenje DS je glasilo da li je moguće da je jedini argument Nikole Petrovića da ne poznaje gospođu Udovički. Ja ne znam da li postoji drugi agrument jači od toga. Sledeću put ću se obratiti novinarima kada gospodin Pajtić i gospođa Udovički pristanu da zajedno sa mnom idu na detektor laži javno pred kamerama."

    Pozivam gospođu Lidiju Udovički da se javi ukoliko nije na nekoj drugoj planeti, telefonom, mejlom, pismom, video-linkom, bilo kako i da kaže kad je to ona mene upoznala i kad sam ja bilo šta od nje tražio, izjavio je Petrović.

    U pitanju je bio samo nesporazum zbog različitog tumačenja zakona koji je rešen u roku od tri nedelje, kaže direktorka Continental Wind koja je jutros podnela ostavku. Lidija Udovički je prekoračila ovlašćenja kada se u pismu EMS potpisala kao kantri menadžer, kaže Brnabić. U EMS toga nisu bili svesni.

    Brnabić kaže da joj nije poznato ko se u ime firme Continental Wind obraćao američkim kongresmenima i da može da garantuje da ova firma nema nikakve veze sa tim pismom.

    Podsećanja radi, Bojan Pajtić je nedavno pokazao dokumenta preduzeća EMS, ministarstava energetike i finansija, pokrajinskih institucija i kompanije Continetal Wind Serbia, koja, kako je tvrdio, dokazuju da je prisluškivan.

    On je izjavio je da je spreman za poligrafsko ispitivanje u vezi sa prisluškivanjem, ali da će ići na poligraf zajedno sa Aleksandrom Vučićem.

    Za navode kompanije Continental Wind Serbia da Lidija Udovički nije bila zaposlena kod njih, Pajtić je naveo da suprotno dokazuje dopis te kompanije od 31. marta 2014. preduzeću EMS, koji je potpisala Udovički, inače sestra ministarke Kori Udovički, sa funkcijom – kantri menadžer.

    Pajtić je priložio i dopis EMS u kome se navodi da nije moguće izdati lokacijsku dozvolu za vetroparkove, jer samo EMS može biti zakonski investitor visokonaponskih dalekovoda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE