Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić neće izbore!

    Premijer Aleksandar Vučić je "presekao" i u Srbiji se neće održati vanredni parlamentarni izbori.

    Dakle, priča oko vanrednih izbora je završena i Srbija neće izaći na vanredno glasanje drugi put u manje od dve godine.

    "Dobro je da nemamo izbore još najmanje šest meseci jer bi bilo neodgovorno u trenutku kada imamo Unesko (ulazak Kosova) i kada nas očekuje otvaranje poglavlja." Da li će ih biti za šest, osam ili deset meseci, ne znam, ali u narednih tri, četiri, pet, neće ih biti, rekao je premijer.

    Moj posao je da odlučujem u interesu građana i smatram da sam je ova odluka odgovorna, rekao je premijer koji je svoju odluku saopštio gostujući u emisiji "Teška reč" na televiziji Pink.

    Povećanje plata i penzija "pomereno" za 1. januar

    Vučić je kazao da će prva povećanja plata i penzija početi od 1. januara, da već pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom i da plate pre svega moraju da se povećaju lekarima, medicinskim sestrama i nastavnicima.

    "Povećavaćemo prvo prosveti, zdravstvu, borićemo se za policiju i vojsku, ali hoću da penzioneri to osete. Ako nekome povećate za 300, 500, 800, 1.000 dinara, to je vama malo, ali to će ljudi da osete i da počnu da žive bolje", kazao je Vučić.

    On je kazao da MMF smatra da policija i vojska imaju prevelike plate, a da on misli da i te plate treba da budu povećane.

    Vučić je najavio da će od januara najverovatnije biti povećane i dnevnice u javnom sektoru, koje su nedavno smanjene sa 65 na 15 evra, za putovanje u inostranstvo, a sa 2.566 na 150 dinara za putovanja u Srbiji.

    Penzije su linearno smanjene za 10 odsto, dok su plate u javnom sektoru smanjivane po kategorijama od 1. novembra 2014. godine.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE