Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sertić: BIP je bankrotirao

    Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je danas da je Beogradska industrija piva (BIP) prošle sedmice otišla u bankrot na predlog stečajnog upravnika.

    "Stečajni upravnik je prošle sedmice predložio, a sud prihvatio da BIP ide u bankrotstvo. U tom procesu će se sad odrediti šta kome pripada, napraviće se vrlo jasna lista imovine, opreme, prava koja pripadaju preduzeću", rekao je Sertić novinarima u Skupštini Srbije.

    On je istakao da dve trećine objekata na lokaciji BIP-a već pripadaju Direkciji za imovinu Srbije.

    "BIP kao kompanija nije vlasnik najvećeg dela prostora u kome je, i to će kroz stečajni postupak biti definisano", rekao je srpski ministar privrede i ponovio da je Direkcija za imovinu Srbije vlasnik 70 odsto prostora te kompanije.

    Prema rečima Sertića, postupak prodaje imovine BIP-a biće javan, a kako će se odvijati, zavisiće od stečajnog upravnika i stečajnog sudije.

    Povodom zahteva manjinskih akcionara, on je ponovio da im je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić jasno rekao da im daje vreme da urade šta tvrde da mogu i da je njihov protest bio pokušaj da se dobije nesto što nije realno.

    "Imamo dokument u kome Agencija za privatizaciju obaveštava da BIP ne može da bude prodat kroz model prodaje kapitala. Tu se ne radi o bilo čijoj volji, već zakon definiše pravila i propisuje šta morate da imate od dokumetacije i procedure", rekao je Sertić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE