Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zara trese tron Gatesu

    Svet je dobio novog najbogatijeg čoveka, vlasnika Zare Amancija Ortegu, koji je po bogatstvu premašio američkog milijardera Billa Gatesa i zauzeo prvo mesto na listi magazina Forbes.

    Međutim, vlasnik španske tekstilne imperije Inditex u čijem sastavu su brendovi Zara, Pull&Bear i Massimo Dutti, nakratko je pretekao američkog milijardera.

    Ukupna vrednost Ortegine imovine je porasla na 80 milijardi dolara u petak kad su akcije njegove holding kompanije Inditex skočile na rekordni nivo od 33,99 evra, objavio je Forbes.

    Nedugo potom je, međutim, Gates opet izbio na čelo liste najbogatijih kad su akcije Inditexa tokom dana oslabile na 33,80 evra.

    Španski i američki milijarderi će, kako se predviđa, u narednih nekoliko dana, ipak, ponovo zameniti mesta na vrhu Forbesove liste, budući da akcije Inditexa i Microsofta stalno skaču i padaju.

    Tom preduzeću sa godišnjim prometom od 20 milijardi dolara zavidi čitav svetski tekstilni sektor, s ozbirom na to da Inditex može da u samo nekoliko dana dizajnira, proizvede, isporuči i proda jedan svoj model i na taj način brzo i uspešno odgovori na tražnju na tržištu, koja se stalno menja.

    Akcije Ortegine kompanije su u odnosu na prošlu godinu sada više za čak 50 odsto. Skok Ortege na listi milijardera je još impresivniji kada se uzme u obzir da Forbes meri bogatstvo u dolarima, a vrednost evra je pala sa 1,27 dolara iz prošle godine na sadašnjih 1,10 dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE