Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić u Moskvi najavio promene u radnim navikama

    Srbija će morati da promeni svoj obrazovni sistem i pristup nauci, jer nove tehnologije i razvoj nauke nemaju alternativu, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

    “Ako se ne ide u korak s modernim vremenom društvo će pretrpeti štetu”, izjavio je Vučić danas u Moskvi.

    Vučića je, u uvodnom obraćanju na Forumu i sajmu tehnologija Open innovations 2015 u Moskvi, predstavio premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, koji je objasnio da suprijatelji iz Srbije”, odnosno predsednik vlade i delegacija srpskih ministara, počasni gosti tog skupa.

    Srpski pemijer je zahvalio Medvedevu na dobro organizovanom sajmu novih tehnologija istakavši da će rast našeg društva zavisiti, ne samo od ekonomskih reformi, već i od toga koliko ćemo moći da pratimo nove tehnologije.

    Da bismo ih brže prihvatili i inkorporirali u sistem potrebno je promeniti naš način razmišljanja, radne navike, što nije lako, a za to čak nemamo dovoljno ni vremena, pošto će u narednih 20 godina biti mnogo promena u svetu tehnologija, rekao je Vučić.

    Vučić je dodao da će Srbija raditi na sveukupnoj edukaciji stanovništva, da će pozvati eminentne govornike sa današnjeg foruma da prenesu znanje ljudima u Srbiji, ali i da će Srbija zato morati da promeni obrazovni sistem i pristup nauci.

    Kao što smo imali hrabrosti da krenemo u ekonomske reforme, fiskalnu konsolidaciju, reformu tržišta rada, tako ćemo morati da menjamo i radne navike, objasnio je Vučić i podsetio na izjavu nekadašnjeg predsednika Izraela Shimona Peresa koji je rekao da dolazi vreme u kojem će na radnom mestu morati da se radi šest sati, a uči dva sata, kako bi se išlo u korak sa novim tehnologijama.

    Tako će đaci u školi morati da uče pet sati i morati dva naredna sata da idu na posao i praksu kako bi znanje dobili i kroz konkretne aktivnosti", jasan je Vučić.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE