Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    UGAŠEN URS: Ostao dug od 153 miliona dinara

    Posle brisanja Ujedinjenih regiona Srbije iz registra po zahtevu nekadašnjeg lidera Mlađana Dinkića iza njih je ostao dug od gotovo 153 miliona dinara.

    Najviše novca "ursovci" su ostali dužni televizijama za kampanju iz 2012. godine. Predsednik stranke po zakonu ne odgovara za njeno finansijsko poslovanje i ne mogu od njega potraživati novac, pa će ovaj dug ostati nenaplaćen.

    Kako tvrdi izvor iz bivšeg rukovodstva, pored oglasa na televizijama neplaćeni su ostali i troškovi iznajmljivanja poslovnog prostora na Trgu republike, ali nema duga prema dobavljačima, štamparijama i bankama.

    "Iako je stranka ugašena račun i dalje postoji i blokiran je zbog duga. Pošto URS još ima odbornike na lokalnom nivou na taj račun svakog meseca iz budžeta legne 10.000 evra koje se preusmeravaju poveriocima", kaže izvor koji je želeo da ostane anoniman.

    Taj priliv koji će prestati posle sledećih lokalnih izbora kada URS i zvanično ostane bez odbornika nije ni izbliza dovoljan da pokrije finansijsku rupu veću od milion evra. Poverioci su od svog potraživanja odustali i uglavnom ni ne pokušavaju da dođu do novca, pišu Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE