Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hollande: Napad u Parizu čin rata protiv Francuske

    Francuski predsednik Francois Hollande označio je u subotu kao "čin rata protiv Francuske" atentate i pogibiju 127 ljudi u Parizu i rekao da su to počinili i organizovali pripadnici ekstremističke grupe Islamska država.

    Francuski predsednik je proglasio trodnevnu žalost u Francuskoj zbog pogibije i ranjavanja velikog broja građana.

    Hollande je najavio zatvaranje granica, ali je Ministarstvo inostranih poslova preciziralo kasnije da se to odnosi na uvođenje stroge kontrole na graničnim prelazima, putničkog, železničkog, pomorskog i vazdušnog saobraćaja.

    "Aerodromi rade. Fukncioniše železnički i vazdušni saobraćaj", dodalo je francusko ministarstvo.

    Islamska država preuzela je danas odgovornost za napade u Parizu u kojima je ubijeno najmanje 128 ljudi, navodi se u saopštenju objavljenom preko interneta.

    "Osmoro braće sa pojasevima sa eksplozivom i naoružani jurišnim puškama imali su za metu pažljivo odabrane lokacije u srcu Pariza", navodi se u saopštenju.

    Zastave na pola koplja u Srbiji

    Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naložio je danas državnim organima i institucijama, kao i javnim preduzećima da za vreme trajanja dana žalosti u Francuskoj, zbog serije terorističkih napada, spuste zastave na pola koplja, saopštila je Vlada Srbije.

    Kako se navodi u saopštenju, zastave treba da budu spuštene na pola koplja sva tri dana žalosti u Francuskoj, odnosno od 14. do ponedeljka 16. novembra, i time će Srbija "izraziti žalost i saosećanje sa francuskim narodom".

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE