Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Policija ispituje Vučića

    Policija trenutno saslušava premijera Srbije Aleksandra Vučića, povodom tvrdnji iznetih u dnevnom listu Kurir da je učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi, javlja televizija Pink.

    Povodom tvrdnji iznetih u Kuriru da je sa više drugih lica predsednik Vlade Aleksandar Vučić učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza od nekadašnjeg direktora Kurira, premijer je na saslušanju u policiji. Prema navodima TV Pink, srpski premijer je podvrgnut poligrafskom ispitivanju i to na svoj lični zahtev.

    Kako piše najnoviji Kurir, nekadašnji direktor tog dnevnog lista podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, u kojoj je naveo da su Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera, Damir Dragić, direktor tog lista, Andrej Vučić, brat predsednika Vlade, ali i Aleksandar Vučić lično tražili od njega da lažno optuži Aleksandra Rodića, vlasnika Kurira.

    Premijer Vučić je, kako su saopšteno iz Vlade Srbije, razgovarao ranije sa predsednikom Tomislavom Nikolićem o aktuelnoj situaciji u Srbiji i najvažnijim temama vezanim za budućnost zemlje.

    Kako je Vučić u subotu najavio, on bi danas trebalo da „odgovara na pitanja o spremanju državnog udara“.

    Inače, potpredsednik Glavnog odbora SNS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović trebalo je da održi konferenciju za novinare u 12 časova u sedištu stranke.

    Međutim, ta konferencija je otkazana, ali je zakazana nova za 15 časova u Palati Srbije, gde će Stefanović govoriti u funkciji ministra policije. Po svemu sudeći, tada ćemo i saznati detalje sa policijskog saslušanja premijera Aleksandra Vučića.

    MUP ne može da dođe do Rodića

    Ministarstvo unutrašnjih poslova prethodno je saopštilo da bezuspešno pokušava da uruči poziv Aleksandru Rodiću, kako bi sa njim, u svojstvu građanina, bio obavljen razgovor povodom navoda iz krivične prijave, koju je on podneo protiv Miroslava Bogićevića, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

    Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova pozvala je Rodića, da najbližoj policijskoj stanici prijavi pretnje koje su mu upućene, kako bi po njegovoj prijavi moglo da se postupa, saopštio je MUP.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE