Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tanjug traži otpremnine

    Uprava Tanjuga podnela je zahtev za odobrenje novčanog iznosa za otpremnine za zaposlene i on će u kratkom roku biti razmatran u skladu sa procedurom, saopšteno je danas Beti u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

    Kako se navodi, Odluka o utvrđivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu primenjuje se na subjekte privatizacije koji su u nadležnosti Agencije za privatizaciju.

    Zahtev za obezbeđivanje sredstava za rešavanje viška zaposlenih se podnosi ministarstvu nadležnom za poslove zapošljavanja. Uz zahtev se dostavlja odgovarajuća prateća dokumentacija koja je propisana tom odlukom, navelo je Ministarstvo.

    Odobravanje sredstava za rešavanje viška zaposlenih iz budžeta Srbije sprovodi se na predlog Radne grupe za razmatranje i ocenu dokumentacije Programa, koju čine predstavnici različitih institucija i socijalnih partnera.

    Radna grupa razmatra podnete zahteve kada podnosilac zahteva dostavi kompletnu dokumentaciju u skladu sa tom odlukom.

    Za rešavanje viška zaposlenih u subjektima privatizacije iz portfelja Agencije za privatizaciju obezbeđena su sredstva u budžetu Srbije koja u ovom trenutku nisu u potpunosti utrošena, navelo je Ministarstvo.

    Vladinom odlukom agencija Tanjug prestala je da postoji 5. novembra, nakon dva bezuspešna pokušaja privatizacije.

    U Vladinoj odluci o pravnim posledicama prestanka rada agencije Tanjug navodi se da će Tanjug isplatiti sve neisplaćene zarade i druga primanja koja su zaposleni ostvarili po osnovu rada u Tanjugu do dana prestanka radnog odnosa.

    U odluci se dodaje i da zaposleni ostvaruju pravo na otpremnine u skladu sa Odlukom o utvrđivanju Programa za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizacije za 2015. godinu.

    Direktor Tanjuga, po isplati zarada, otpremnina i drugih obaveza, podneće Agenciji za privredne registre prijavu radi brisanja Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, navodi se u odluci i dodaje da će direktor Tanjuga za obavljanje poslova u vezi sa prestankom rada Tanjuga angažovati po ugovoru potreban broj izvršilaca.

    Po brisanju Tanjuga iz Registra privrednih subjekata, Registrator medija će po službenoj dužnosti izbrisati medij čiji je Tanjug izdavač iz Registra medija, piše u Odluci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE