Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako Beograd sufinansira Studio B u 2016?

    Novinarska udruženja dovela su u sumnju odluku beogradskih vlasti da više od polovine sredstava predviđenih za sufinansiranje medijskih projekata u ovoj godini dodele televiziji Studio B, a ističu i da je postupak sporan još od izbora članova komisije koja je odlučivala o dodeli sredstava.

    Naime, Grad Beograd dodelio je televiziji koja je do skoro bila u vlasništvu grada 23 miliona od ukupno 45 miliona dinara koliko je predviđeno za sufinansiranje medijskih projekata u ovoj godini. Da podsetimo, Studio B je letos prodat kompaniji Maksim Media za cifru od 530.000 evra (63,6 miliona dinara), tako da je ovim sufinansiranjem gotovo više od trećine novca bukvalno vraćeno kupcu.

    Među odobrenim medijskim projektima su i aplikacije radio-stanica Hit FM i Karolina, koje su dobile od grada po dva miliona dinara, a koje su u vlasništvu kompanije "Maksim Media", piše Danas. Druge dve stanice iste kompanije, TDI i JAT, s druge strane, našle su se među "odbijenim" medijima na konkursu za projektno sufinansiranje.

    IZJAVA DANA: Zbogom Radiju Studio B

    U Službi za informisanje Grada Beograda kažu za Danas da su Radio Karolina, Radio Hit FM i Studio B podneli prijave na konkurs kao "različiti privredni subjekt", o čemu su kao dokaz priložili kopije rešenja o registraciji pravnog lica u Agenciji za privredne registre. Takođe, napominju da je svako od navedenih pravnih lica konkurisalo sa jednim projektom u skladu sa raspisanim konkursom.

    Petar Jeremić iz Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije ističe da bi voleo da je čitav proces bio transparentan i da novinarska udruženja i dalje insistiraju na objavljivanju biografija svih članova komisije. Petočlana komisija koja je ocenjivala projekte i predložila finansijsku podršku grada radila je u sastavu – Dalila Ljubičić, na predlog Asocijacije medija, Aleksandar Simić, na predlog Udruženja sportskih novinara Beograda, Jovan Sekulić, na predlog Udruženja sportskih novinara Beograda, i nezavisni stručnjaci za medije Ana Stamenković, inače novinarka RTS, i Svetlana Aleksić, voditeljka jutarnjeg programa TV Pink.

    Predstavnici Medijske koalicije, koju čine NUNS, UNS, ND-NV, Lokal pres i ANEM, bili su predloženi za sastav komisije, ali nijedan nije izabran za člana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE