Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SAM nagrade: Vladan Živanović najbolji menadžer, Telenor najbolji poslodavac

    Titulu Najboljeg menadžera za 2015, koju tradicionalno dodeljuje Srpska asocijacija menadžera (SAM), poneo je Vladan Živanović, generalni direktor kompanije NCR. Nominaciju je stekao građenjem efikasnih i pouzdanih timova, uvažavajući i investirajući u talente i uspostavljajući kriterijume održivosti i konstantnog učenja i razvoja.

    Na drugom mestu našao se Dejan Turk, direktor/CEO/CMO Vip mobile i Si.mobil, dok se na trećem mestu našao Nebojša Mandić, Country Head DHL Global Forwardinga koji je pored niza izazova na globalnom i nacionalnom ekonomskom polju, doprineo je značajnom unapređenju zadovoljstva klijenata i zaposlenih kao i povećanju tržišnog učešća i profitabilnosti.

    Za najboljeg poslodavca proglašena je kompanija Telenor Srbija, dok je najbolji poslodavac u kategoriji malih preduzeća kompanija OSA Računarski inženjering.

    Mladi menadžer godine je Miloš Perović, izvršni direktor, član upravnog odbora i suvlasnik kompanije Termovent. SAMPLE Nagrada za razvoj i promociju liderstva među mladima pripala je inkubatoru za tehnološko preduzetništvo ICT Hub.

    Najbolja institucija u obrazovanju menadžera je FEFA, dok je Mokrogorska škola menadžmenta proglašena za Lidera u profesionalnom usavršavanju menadžera.

    Nagrada za Društveno odgovornu kompaniju godine otišla je u ruke Belmedic-u.

    Novu nagradu na ovogodišnjoj svečanosti Iskorak godine 2015. ponela je kompanija MK Fintel Wind za izgradnju prvog vetroparka u Srbiji.

    Za Regionalni projekat godine nagradu je ponela I&F McCann grupa, a Srđanu Šaperu nagradu je uručio specijalni gost gala večeri SAM-a, Constantinos Lambrinopoulos, predsednik Upravnog odbora Evropske menadžment asocijacije.

    Vesna Damjanić, novinarka RTS-a dobila je priznanje za promociju privrednih tema.

    Specijalna nagrada žirija ‘Lični herojski čin’ otišla je u ruke košarkašice Nataše Kovačević.

    Četvrtu godinu zaredom, Srpska asocijacija menadžera (SAM) organizovala je Gala veče povodom dodele „SAM GODIŠNJE NAGRADE 2015“ sa ciljem unapređenja  poslovnog okruženja za menadžere, dalje profesionalizacije menadžerske struke kao i afirmisanja onih kompanija, menadžera, obrazovnih institucija i novinara koji se zalažu za bolje uslove poslovanja, kao i za bolji život svih građana u celini.

    Pozdravljajući brojne zvanice, predsednik SAM-a, gospodin Milan Petrović istakao je da je SAM u „2015. godini stekao mnogo novih članova koji su spremni da pored svojih napora da uspešno posluju i ostvaruju profit, da pomognu i lokalnoj zajednici kao i da poklone svoje vreme za razvoj mladih menadžera. SAM je okrenut regionalnoj saradnji i intenziviranju saradnje sa srodnim EU asocijacijama menadžera u želji da se dobre poslovne prakse razmenjuju među vodećim profesionalnim menadžerima i kompanijam širom regiona i Evrope.“.

    Skup je otvorio specijalni gost Željko Sertić, ministar privrede Srbije i tom prilikom čestitao predsedniku SAM-a, Milanu Petroviću i svima koji učestvuju u realizaciji ovog projekta na uspehu. „Zahvaljujem vam se na odličnoj saradnji sa Vladom Srbije i ministarstvima. Zajednički ostvarujemo sve bolje i bolje rezultate. Vi sarađujete sa kompanijama u Evopskoj Uniji i postavljate standarde, a pomažete i nama da budemo sve bolji i bolji. Naredna godina biće posvećena razvoju preduzetništva na način kao što je to u Evropskoj Uniji. Vlada će i finansijski pomoći razvoj malih i srednjih preuzeća za šta smo već izdvojili značajna sredstva, a od vas očekujemo da nam pomognete u tome“, istakao je ministar.

    Foto: BIZLife

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE