Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšen biznismen koji je šokirao svet

    Najomraženji biznismen na svetu, Martin Shkreli, koji je tu "titulu" stekao nakon što je otkupio prava na lek protiv HIV virusa i povećao cenu za 5.000 odsto, uhapšen je zbog sumnje da se bavio finansijskim malverzacijama.

    Tužilaštvo u Bruklinu je 32-godišnjaka, albanskih i hrvatskih korena, optužilo za nelegalno prebacivanje akcija iz svoje firme Retrofin Inc, kojima je potom plaćao dugove iz poslovnih poduhvata koji nisu u vezi sa tom kompanijom.

    Biotehnološka firma Retrofin ga je kasnije otpustila sa mesta izvršnog direktora zbog "ozbiljne zabrinutosti za njegovo ponašanje na poslu".

    Shkreli je osnivač kompanije Turing Pharmaceuticals, koja je u septembru 2015. godine povećala cenu leka Daraprim za 5.500 posto. Taj lek koriste osobe obolele od virusa HIV, a godinama se koristio kao standardna terapija u lečenju parazitskih infekcija koje mogu biti opasne po život.

    Inače, ovaj momak je nazvan sociopatom koji je moralno bankrotirao, "smećem", "čudovištem iz smeća", a on predstavlja "sve što je loše u kapitalizmu", a to su samo neki od pristojnijih komentara.

    Shkrelijeva prošlost, ali i trenutni život privlače veliku pažnju javnosti. Kao sin imigranata iz Albanije i Hrvatske odrastao je u radničkoj porodici u Bruklinu, a nakon napuštanja elitne škole na Menhetnu, započeo je osvajanje Wall Streeta i to pre dvadesete godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE