Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Falkensteiner se povukao sa Stare planine

    Falkensteiner grupa raskinula je ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina", potvrđeno je za B92.

    Kako je rečeno iz menadžmenta hotelskog lanca “Falkensteiner“ u Beogradu, grupacija je već povukla svoj menadžment iz "Stare planine“ i tamo više nema njihovih radnika.

    "Stara planina više nije deo našeg lanca“, rečeno je za B92.

    Falkensteiner je povlačenjem sa Stare planine raskinuo ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" na 15 godina potpisan 2012. godine.

    "Podizanjem njihove zastave na ovaj hotel sigurno će biti mnogo lakše dovođenje novih operatera i novih investitora na Staru planinu", rečeno je tada.

    Hotel sa četiri zvezdice "Stara planina", na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća "grinfild" investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

    U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

    Kompanija "Falkensteiner", koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela – hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

    Na društvenim mrežama pojavilo se i saopštenje hotelskog lanca potpisano u Zadru, u kome se navodi da su bili prinuđeni da raskinu ugovor i da nisu uspeli da održe ugovor o upravljanju, čime se ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom "Stara planina".

    Foto: Falkensteiner

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE