Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Forbesova lista najboljih zemalja za biznis: Srbija na 83. mestu, iza Albanije i BiH!

    Krajem godine, Forbes je objavio listu najboljih zemalja za biznis (The Best Countries for Business). Srbija se našla na 83. mestu, iza BiH, Albanije, i Hrvatske.

    Danska je na prvom mestu, koja je opet došla u žižu javnosti zahvaljujući demokratskom predsedničkom kandidatu Bernieu Sandersu, koji je od nacije od 5.6 miliona ljudi napravio model socijalističke utopije. Zemlja ima jedno od najviših poreskih opterećenja na svetu u zamenu za svoje široke usluge i servise, i to je u velikoj meri ekonomija zasnovana na tržištu.

    Na Forbesovoj listi najboljih zemalja za bisnis ima 144 zemalja, a na osnovu 11 kriterijuma, među kojima su i: Prava na svojinu, inovacije, porezi, tehnologija, korupcija, sloboda (lična, novčana, trgovina), zaštita i sigurnost investitora… Podaci su korišćeni iz objavljenih izveštaja sledećih organizacija: Freedom House, Heritage Foundation, Property Rights Alliance, Transparency International, World Bank Group i World Economic Forum.

    Prvih deset mesta izgleda ovako:
    1. Danska
    2. Novi Zeland
    3. Norveška
    4. Irska
    5. Švedska
    6. Finska
    7. Kanada
    8. Singapur
    9. Holandija
    10. U.K.

    Slovenija je na 20. mestu, USA na 22., Austrija na 28., Makedonija na 39., Mađarska na 42., zatim pd 44-46. mesta idu redom Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Crna Gora je 49., Grčka 50., Albanija 69., BiH je 78., a Srbija na tek 83. mestu. 

    Kompletnu listu pogledajte ovde: The Best Countries for Business (Forbes)

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE