Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Omladinska kompanija – nova forma za novu generaciju

    U četvrtak će u Beogradu biti predstavljen predlog za novu formu privrednog subjekta – omladinsku kompaniju – koja predviđa određene olakšice i smanjenje nameta za mlade početnike u biznisu.

    Cilj je da se umesto jednokratnih subvencija ukinu opterećenja na početku poslovanja i tako omogući mladom čoveku da ostvari svoje preduzetničke inicijative i održi stabilan i profitabilan posao.

    Najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku Srbije pokazuju da je na tržištu rada Srbije nezaposleno 90.000 mladih starosti od 20 do 24 godine i 100.000 mladih starosti od 25 do 29 godina. Stopa nezaposlenosti u Srbiji u drugom kvartalu 2015. godine iznosila je 17,9 odsto, a među mladima starosti između 15 i 30 godina ovaj procenat je blizu 50 odsto.

    Usvajanjem posebne forme za mlade preduzetnike smanjila bi se prepreka koja je ocenjena kao najveća a to je strah od neuspeha. Takođe, ova forma bi pomogla i u borbi protiv „sive ekonomije“ čiji je uzrok i postojanje žeje za izbegavanjem nameta koji se doživljavaju kao neopravdani.

    Koncept „omladinske kompanije“ razvijali su predstavnici relevantnih institucija, organizacija i kompanija, između ostalih i Ministarstvo privrede, NALED, Ministarstvo omladine i sporta, Ernst&Young i drugi. Rezultat svog rada predstaviće na konferenciji koja će biti održana u četvrtak, 28. januara, u Privrednoj komori Srbije gde će otvoriti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Nermina Ljubović iz PKS-a.

    Konferenciju realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE