Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    HOROR U ANKARI: U eksploziji najmanje 28 mrtvih

    U eksploziji automobila-bombe u centru Ankare poginulo je više od 28 osoba, a oko 60 ih je povređeno, saopštilo je tursko Ministarstvo zdravlja.

    Eksplozija u blizini kasarne u centru Ankare podmetnuta je sa ciljem da bude pogođen kombi koji prevozi vojno osoblje, javlja Reuters pozivajući se na izjavu guvernera Ankare Mehmeta Kiliklara, koju je preneo turski CNN.

    Portparol vladajuće Partije pravde i razvoja Omer Čelik napisao je na Tviteru da je eksplozija koja se dogodila između zgrade Velike narodne skupštine i Komande vazduhoplovnih snaga Turske "akt terorizma".

    Turska televizija NTV javila je da se eksplozija dogodila u vreme najgušćeg saobraćaja, dok se ljudi vraćaju s posla, a vozilo je eksplodiralo u blizini sedišta vojske dok je pored njega prolazio kombi sa vojnicima, prenosi AP.

    Kako vojska navodi, vozila su napadnuta kada su zastala na semaforu. Nekoliko automobila je zapaljeno, a na lice mesta ubrzo su stigla kola hitne pomoći.

    Turski premijer Ahmet Davutoglu otkazao je zbog eksplozije planirani put za Brisel. Umesto na put, otišao je na bezbednosni sastanak s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i drugim zvaničnicima. Erdogan je odložio posetu Azerbejdžanu.

    Izvori turskih službi bezbednosti tvrde da prvi pokazatelji ukazuju da iza tog napada stoji zabranjena Kurdska radnička partija (PKK).

    Bezbednosni izvori iz jugoistočne Turske, većinski naseljene Kurdima, veruju, međutim, da iza eksplozije stoji Islamska država, dodaje Reuters.

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE