Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dušan Perović izabran za EY Preduzetnika godine

    Dušan Perović vlasnik kompanije Termovent Komerc poneo je titulu EY Preduzetnika godine  2015. koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kuća EY. Četvrtog dobitnika ovog priznanja u Srbiji proglasio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, koji je tom prilikom istakao da su Srbiji neophodni sposobni preduzetnici, kao i značaj toga što je Vlada Srbije 2016. proglasila za Godinu preduzetništva.

    „Bilo bi krajnje neskromno reći da ovo priznanje nekome ne prija, kada isto dobijete od žirija koji čine naši najeminentniji preduzetnici i pripadnici poslovne elite, a naročito kada to priznanje predstavlja njihovu jednoglasnu odluku", istakao je Perović.

    Termovent je porodična kompanija koja postoji već dve decenije i bavi se proizvodnjom, projektovanjem i montažom HVAC opreme za obradu vazduha i strateški su partner najpoznatijih svetskih proizvođača lekova. Perović će predstavljati Srbiju na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine, koji kompanija EY organizuje u junu 2016. u Monte Karlu.

    Na svečanosti za EY Brzorastućeg preduzetnika za 2015. izabran je Mirko Topalski koji je 2005. godine osnovao kompaniju za razvoj video  igara Eipix Entertainment, koja je danas dominira na tržištu HOPA igara.

    Priznanje za Inovativnog preduzetnika godine ponela je dr Zorica Crnogorac Ilić osnivač specijalističke ginekološke bolnice Genesis, koja je od 2009. prepoznata kao referentna ustanova za lečenje steriliteta od strane Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u Srbiji.

    Za nagradu Preduzetnik godine bilo je kandidovano 28 privrednika iz 27 kompanija u Srbiji koje zapošljavaju 2.500 ljudi, a u 2014. godini su imale prihode od 18 milijardi dinara.

    Nezavisni žiri ocenjivao je preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na međunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE