Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    ODE ZBOG AUDIJA: Smenjen direktor EPS

    Vlada Srbije smenila je direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića, jer se nije pridržavao mera štednje i na zadovoljavajući način sprovodio reforme u preduzeću.

    Odluka o razrešenju Obradovića doneta je na sednici Vlade na kojoj nije imenovan vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća, tako da će Obradović verovatno vršiti dužnost do izbora novog dirketora.

    Prema ranijim izjavama premijera Aleksandra Vučića, Vlada je bila nezadovoljna kako je Obradović sprovodio plan reorganizacije EPS i što se nije pridržavao mera štednje predviđenih u državnim organima i institucijama.

    Gostujući u emisiji Upitnik, premijer je kritički govorio o jednom od direktora velikih javnih preduzeća koji se kupovinom dva automobila marke Audi nije pridržavao mera štednje koje je proklamovala Vlada. Vučić je tada najavio da će taj direktor biti smenjen.

    Vlada Srbije imenovala je početkom oktobra 2014. Aleksandra Obradovića za direktora EPS.

    Obradović je od 6. septembra 2012. bio vršilac dužnosti direktora EPS, a od tada mu je mandat produžavan u dva navrata. Izabran je na javnom konkursu u veoma jakoj konkurenciji među više od 70 kandidata.

    On je bio regonalni direktor češke energetske kompanije ČEZ Srbiju, radio je u konsultantskoj kući Artur D'Litl i francuskom Lafargeu bavio se poslovima strategije i investicija.

    U Pragu je završio studije ekonomije i biznisa na Univerzitetu Anglo-amerikan, dok je master studije završio na Univerzitetu u Pitsburgu.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE